Tarieven en vaartijden op www.dewaterbus.be
26 juli 2017

DEWATERBUS heeft zijn start niet gemist, tienduizenden passagiers stapten in juli op in Hemiksem, Kruibeke of Antwerpen (Steenplein). Het nieuwe vervoer over de Schelde wil een alternatief aanbieden voor wie vanuit het zuiden van Antwerpen naar de stad wil, in een latere fase is ook een traject voorzien naar het noorden van Antwerpen. Vanaf 1 augustus vaart DEWATERBUS met een uitgebreider vaarschema. Drie euro is het basistarief voor een enkele vaart.
 
Reservatie stopgezet
Sinds maandag 17 juli is het niet meer mogelijk om een plaats aan boord van DEWATERBUS te reserveren. De beschikbare en gratis plaatsen in juli, zijn allemaal ingenomen. Zo’n 30.000 passagiers reserveerden hun plaats voor een trip op de Schelde via de website www.dewaterbus.be. Vanaf 1 augustus is deze online reservatie vooraf niet meer nodig.
 
Schepen voor haven Marc Van Peel: “De goesting is er, dat is duidelijk. Mensen zoeken alternatieven om zich te verplaatsen naar Antwerpen, we zijn tevreden met hun enthousiasme over DEWATERBUS. Tijdens de testmaand vervoerde DEWATERBUS per dag gemiddeld meer dan 900 passagiers over de Schelde. Ik wens passagiers vele filevrije uren toe op de Schelde.”
 
Reserveren niet langer nodig, tickets te koop aan boord
In juli stapte iedereen gratis aan boord van DEWATERBUS, vanaf 1 augustus betalen passagiers voor een gewoon ticket 3 euro. Met een reductietarief ga je voor 2,5 euro aan boord. Kinderen tot en met vijf jaar reizen gratis. Met één ticket vaar je tussen Antwerpen en Hemiksem/Kruibeke, een retourticket komt op 5 euro. Reductietarieven zijn er voor jongeren (6 jaar tot en met 24 jaar), voor mindervaliden en voor 65+ers. DEWATERBUS werkte ook een maand- en jaarabonnement en 10-rittenkaarten uit. De tarieven liggen in de lijn van de ticketprijzen van De Lijn en NMBS, waar passagiers 2 tot 3,2 euro betalen voor een enkele rit. Op voorhand een plaats reserveren, zoals gebruikelijk was tijdens de gratis vaarten in juli, is niet langer nodig.
 
Gerbrand Schutten, Aqualiner, uitbater van DEWATERBUS: “Bij de start van DEWATERBUS kiezen we er bewust voor om de tickets contant aan boord te verkopen. Voor passagiers die met vragen zitten over de tarieven of dienstregeling is het meteen een geschikt moment om hun vragen te beantwoorden. De komende weken volgen de betaling met bankkaart aan boord, de online tickets en een fysiek verkooppunt in Antwerpen. Tevens biedt DEWATERBUS straks allerlei ticketcombinaties aan met musea en attracties. We zijn bijzonder blij met zoveel belangstelling en bedanken alle reizigers voor het vertrouwen. De komende jaren gaan we er alles aan doen om er samen met alle partners een succesvol filevrij alternatief van te maken!"
 
Vaartijden
Vanaf dinsdag 1 augustus vaart DEWATERBUS elke dag uit. Van maandag tot vrijdag vertrekt de eerste afvaart om 6.30u in Antwerpen, om 20.30u vallen de trossen van DEWATERBUS een laatste keer over de meerpalen van het Steenplein (Antwerpen). Op zaterdag is DEWATERBUS operationeel tussen 8.30u en 22.30u, op zon- en feestdagen tussen 8.30u en 19.30u. Vanaf oktober veranderen deze vaartijden, er wordt dan een tweede waterbus ingezet zodat DEWATERBUS elk half uur uitvaart.
 
Een uitgebreide dienstregeling en meer informatie vindt u op: www.dewaterbus.be