12 september 2017

CD&V Deurne maakt als eerste district de lijsttrekker en lijstduwer bekend voor de districtsraadsverkiezingen. Vanavond vroegen Ariane Van Dooren en Hassan Aarab samen aan het CD&V-bestuur van Deurne om Hassan Aarab voor de volgende verkiezingen aan te stellen als lijsttrekker en Ariane Van Dooren als lijstduwer. Het bestuur ging resoluut op de vraag in.
 

Lijstduwer Ariane Van Dooren, huidig districtsschepen in Deurne en voorzitter van CD&V Antwerpen: "In 2018 ben ik 12 jaar in de districtsraad en 10 jaar districtsschepen. Ik vind het logisch om de fakkel na zo'n lange periode door te geven. De oprechte inzet van Hassan voor Deurne is me direct opgevallen. Hij heeft bovendien het hart op de  juiste plaats en kan doorzetten in moeilijke omstandigheden. Voor mij is hij dus de ideale nieuwe lijsttrekker aan wie ik met zeer veel plezier en vertrouwen de fakkel doorgeef."
 

Hassan Aarab kent en is gekend in Deurne. Al meerdere jaren neemt hij de rol van voorzitter van de winkelbond van de Herentalsebaan voor zijn rekening. Zijn engagement om aan het district verder te werken is duidelijk: “Deurne is een district waar veel kan als er de goede wil is. Mensen en verenigingen hier zoeken geen politieke controverse maar ze willen wel goed beleid. Ik ben dan ook blij dat ik nu het voortouw zal mogen nemen,” zegt Aarab. “Op verschillende vlakken kan het volgens mij nog beter. Verenigingen zouden bijvoorbeeld beter ondersteund mogen worden in hun zoektocht naar een nieuwe locatie of naar een verbetering van de huidige infrastructuur.”
 

Hassan Aarab (47) wist Deurne en Antwerpen te charmeren als meest klantvriendelijke handelaar, waarvoor hij ‘De Gouden Glimlach’ mocht ontvangen. Samen met zijn echtgenote Lubna baat hij bakkerij Roché uit waar hij de ‘Deurnese Smullerkes’ creëerde. Deze koekjes zijn door het districtsbestuur enkele jaren geleden uitgeroepen tot ‘Koekje van Deurne’.
 

Hij leerde de verschillende geloofsgemeenschappen in Antwerpen goed kennen na diepgaande gesprekken nadat hij een totaal foute uitspraak deed. Hassan Aarab: “Mijn ogen zijn opengegaan. Ik heb gezien hoe diep mijn woorden toen veel mensen hebben gekwetst. Verzoening; daarvoor is het nooit te laat. Na vele leerrijke gesprekken met wederzijds respect is de bladzijde nu definitief omgedraaid en zijn de banden met de Joodse gemeenschap sterker dan ooit tevoren. Ik kijk er naar uit om de Joodse gemeenschap, maar ook de vele andere gemeenschappen in Deurne dichter bij elkaar te brengen.”